Cautare
, Contributor

News |
|

Serbia își deplânge medicii și cere măsuri sanitare mai bune împotriva coronavirusului

Sute de oameni au ținut, luni, un minut de reculegere în fața clădirii guvernului Serbiei pentru a aduce omagii medicilor și asistenților medicali răpuși de COVID-19.  
Hero,Doctor,Woman,With,Mask,And,Face,Shield,Crying,Tear

Oamenii au așezat trandafiri albi la intrarea în clădire și au aprins lumânări. Ei cer luarea mai multor măsuri de protejare a lucrătorilor din sănătate, relatează Reuters.

Din cele 4.245 de decese asociate COVID în Serbia, aproximativ 2,5% (adică 105 persoane) au fost medici, conform cifrelor oficiale.

Potrivit Uniunii Medicilor și Farmaciștilor, care a organizat protestul, numărul deceselor în rândul medicilor este mai mare decât în ​​alte țări din regiune.

„Pentru o țară mică, cum e Serbia, acesta este un număr mare de oameni pe care i-am pierdut din cauza proastei organizări”, a declarat Ferenci Tot, specialist în boli respiratorii.

Potrivit presei locale, în țările vecine s-au înregistrat mult mai puține decese. Astfel, în Croația a murit un singur medic din cauza COVID-19, în Albania au murit 24, iar în Bosnia 23 de medici. 

Doctorul Dejan Zujovic a declarat că programul lung de lucru și echipamentul de protecție deficitar reprezintă principalele motive pentru o rată de deces atât de mare în rândul medicilor.

„Oamenii nu merg în vacanță, sunt epuizați și imunitatea lor are de suferit”, a spus el.

Oficialii guvernamentali au declarat că vor investiga moartea lucrătorilor medicali.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii