Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Serbia e acuzată că s-a amestecat în alegerile din Muntenegru

Președintele Muntenegrului, Milo Djukanovic, a acuzat Serbia că s-a amestecat în alegeri, înainte de votul parlamentar de duminică, instigând la agresiune în mass-media și agresiune politică.  
 aboneaza-te
presedinte Muntenegru

Președintele Muntenegrului, Milo Djukanovic, a acuzat Serbia că s-a amestecat în alegeri, înainte de votul parlamentar de duminică, instigând la agresiune în mass-media și agresiune politică, informează Reuters.

Partidul Democrat al Socialiștilor (DPS) al lui Djukanovic, care a guvernat micul stat adriatic timp de trei decenii și l-a adus în NATO, a câștigat aproximativ 35% din voturi, cu mult sub obținerea unui vot majoritar, ducând la posibilitatea unui nou guvern de coaliție condus de o alianță a partidelor pro-sârbe.

Președintele din Muntenegru a recunoscut că rezultatul alegerilor este mai slab decât se aștepta, iar acesta ar putea fi legat de „nemulțumirea oamenilor față de unele politici” dar și de nivelul scăzut de trai.

La alegerile parlamentare de duminică, o alianță a partidelor naționaliste sârbe numită Pentru viitorul Muntenegrului a câștigat 32,55% din voturi, în timp ce un grup de centru care se opune și el partidului DPS al lui Djukanovic, numit Pace este națiunea noastră, a obținut 12,53% din voturi.

El a criticat, de asemenea, rolul Serbiei și al liderului acesteia, Aleksandar Vucic, în Muntenegru, unde o treime din populația de 620.000 de oameni este de etnie sârbă.

Primul ministru al Serbiei, Ana Brnabic, a respins acuzația, spunând că Muntenegru nu este „în niciun fel amenințat de Serbia”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii