Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Șerban Patriciu

Serban Patriciu.jpg
Avere: 39-40 milioane de euro Vârsta: 56 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Imobiliar, construcţii

Şerban Patriciu, fratele lui Dinu Patriciu,  este extrem de discret. Nu doar că nu vrea să fie în atenţia publicului, ci chiar se fereşte de asta. Potrivit datelor oficiale, el deţine participaţii directe în mai multe companii precum VRSP Imobiliare, Expres Cargo, Bavaria Leasing IFN sau Deutsch-Rumanische Immobilien. La Bavaria Leasing, acesta deţine un pachet minoritar, de 5,8% din acţiuni, alături de Daniel Dăianu (8,2%), fost ministru al finanţelor, şi Michael Horst Schmidt, 40,5 %.

Nivelul afacerilor derulate prin acestea este însă foarte puţin important. Cum la fel este şi rulajul altor două companii în care Şerban Patriciu are deţineri, alături şi de fratele său, Dinu Patriciu, respectiv în Astra Investiţii Imobiliare – 16% şi Alpha Construcţii şi Investiţii Imobiliare.

Importante în cazul acestora din urmă sunt însă capitalurile proprii pe care le deţine, potrivit datelor publice de la Ministerul Finanţelor Publice, în valoare de 15,3 milioane de euro şi 5,5 milioane de euro. Şerban Patriciu mai deţine un procent semnificativ dintr-un fond de investiţii care are importante plasamente imobiliare în Germania, Suedia, Polonia, Olanda, Belgia şi Franţa

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii