Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Sentință în Dosarul DGASPC Teleorman: Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, joi, sentinețele în dosarul DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Liviu Dragnea

Judecătorii Instanţei supreme au pronunţat deciziile în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual:

Liviu Dragnea: 3 ani și șase luni închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Instanța supremă anulează suspendarea din dosarul Referendumului, fiind achitat pentru fals intelectual.

Se contopesc cele două pedepse.

Rezultă pentru Liviu Dragnea o condamnare la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare

Decizia judecătorilor nu este definitivă. 

Completul care l-a condamnat pe fond la 3 ani și jumătate de închisoare pe Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție este format din trei judecători:  Ștefan Pistol, președintele completului, Constantin Epure și Geanina Arghir. Decizia a fost luată cu 2-1, opinie separată având judecătorul Ștefan Pistol.

Floarea Alesu, fosta directoare a Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman – 3 ani și 7 luni închisoare cu executare.

Rodica Miloși, fost director economic la DGASPC Teleorman – 3 ani cu suspendare.

Șefu Olguța, fost director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman – 3 ani de închisoare cu suspendare.

Ionel Marineci, șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei – 3 ani de închisoare cu suspendare.

Valentina Mirela Marica, fost șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei – 3 ani de închisoare cu suspendare.

Balaban Constantin Claudiu, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria – 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

Gheorghe Nicușor, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare – 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu.

Anisa Niculina Stoica 1 an cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu.

Adriana Botorogeanu – 2 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

Pentru Bombonica Prodana (fosta soție a lui Liviu Dragnea) a încetat procesul penal, dar s-a decis sancțiunea administrativă cu amendă de 1.000 de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii