Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Senatul României susține existența unei singure autorități de reglementare la nivelul UE pentru piața unică digitală

Senatul României a adoptat un document publicat în Monitorul Oficial din 16 decembrie, prin care exprimă o poziție față de piața unică digitală la nivel european, susținând existenţa unei singure autorităţi de reglementare la nivelul Uniunii Europene, informează Media Expres.
Senat

De asemenea, Senatul susține, printre altele, că este oportună demararea consultărilor naţionale şi a pregătirii elementelor preliminare de poziţie pentru constituirea pieței unice digitale.

Comisia Europeană trebuie, în opinia Senatului, să prezinte măsurile concrete pe care le doreşte, în vederea implementării obiectivelor stabilite și trebuie să asigure factorii care generează coeziunea în cadrul Uniunii Europene şi nu trebuie să pună accentul pe sancţionarea economiilor izolate din punct de vedere geografic şi tehnologic.

VEZI COMPANIILE FARMACEUTICE CU CELE MAI MARI BUGETE DE PUBLICITATE TV – 2015

Măsurile de natură legislativă trebuie să asigure un echilibru între obiectivele propuse şi necesitatea de a nu suprareglementa un sector aflat în continuă evoluţie. De asemenea, trebuie avut în vedere şi asigurat un echilibru între drepturile de proprietate intelectuală, pe de o parte, şi drepturile şi interesele publicului (inclusiv în ceea ce priveşte dreptul de acces la informaţie şi libertatea de exprimare), pe de altă parte.

Aceste măsuri ar trebui să aibă la bază un document public care să cuprindă analiza e-guvernării pentru toate statele membre, se mai arată în documentul adoptat de Senat și publicat în Monitorul Oficial.

Privitor la domeniul „cloud computering-ului” la nivel european, Comisia Europeană ar trebui să consulte statele membre în ceea ce priveşte stocarea, procesarea şi gradul de secretizare şi acces.

În finalul documentului, Senatul României sugerează ca instituţia Comisiei Europene să ofere instrumentele necesare pentru asigurarea dreptului de conservare a resurselor strategice naţionale de comunicare; să stimuleze investiţiile în infrastructura de comunicaţii electronice în bandă largă; să se angajeze într-o reformă amplă a serviciilor de e-sănătate; să asigure existenţa unei singure autorităţi de reglementare la nivelul Uniunii Europene, precum şi instrumentele ce vor fi puse la dispoziţia acesteia.

ADRIAN SÂRBU A ÎNCASAT DE LA CME CEL PUȚIN 137 MILIOANE DE DOLARI

Nu în ultimul rând, să asigure scheme de ajutor, în vederea reducerii decalajului digital şi tehnologic dintre statele membre; creşterii nivelului de alfabetizare digitală, a competenţelor şi a numărului de locuri de muncă din sectorul digital; creşterii digitalizării administraţiei publice; încurajării inovării, a cercetării şi dezvoltării; stimulării investiţiilor în infrastructura de comunicaţii electronice în bandă largă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii