FacebookTwitterLinkedIn

Secretarul Comisiei Economice din Senat, Silvia Dinică motivează votul prin faptul că proiectul ascundea mai multe nereguli, cea mai periculoasă fiind transferul cu titlu gratuit a terenului Romexpo către Camera de Comert, notează Digi24.

„Azi (luni – n.r.) proiectul a fost respins în unanimitate în Comisia economică, va ajunge la plen cu raport de respingere. Mă bucur că senatorii din Comisie au votat împotriva proiectului și au înțeles că valorificarea economică a zonei trebuie făcută cu respectarea legii. Urmează votul din plenul Senatului și îmi doresc ca votul din plen să fie majoritar pentru respingerea acestui proiect. Orice alt deznodământ va genera pierderi pentru statul român și pentru cetățenii lui”, arată mesajul publicat pe Facebook de Silvia Dinică.

CCIR și Grupul Iulius și-au propus să realizeze 14 clădiri înalte, locuințe și un mall Societatea Romexpo SA a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care vrea să construiască, împreună cu o firmă parte a Grupului Iulius, 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall pe terenul de circa 33 de hectare pe care se află complexul expozițional, potrivit Hotnews.ro. Însă terenul aparține statului.