Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Senatorii juriști, aviz favorabil în cazul Oprea

Senatorii juriști au avizat favorabil, marți, cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea, potrivit unor susrse parlamentare, informează Agerpres.
Gabriel Oprea

Ședința Comisiei juridice a Senatului a început la ora 13:20, iar în cadrul acesteia s-a discutat solicitarea Justiției în cazul Gabriel Oprea și a analizat cererea privind încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea.

Senatorul Gabriel Oprea a venit la ședință însoțit de senatorul UNPR Florentina Jipa, pentru a-și studia dosarul, care conține 12 volume, și pentru a-și prezenta punctul de vedere.

Agerpres mai informează că potrivit unor surse parlamentare, avocatul lui Fabriel Oprea ar fi solicitat Comisiei juridice a Senatului restituirea dosarului referitor la acesta la DNA, pe motiv că doi procurori nu ar fi avut competența să facă cercetări în acest caz.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmării penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Conform DNA, infracțiunea în abuz de serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mode nelegal, însoțirea deplasărilor efectuare de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii