Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Senatorii din Comisia de cultură și media au respins instituirea Fondului Audiovizual

Modificarea legii audiovizualului privind instituirea Fondului Audiovizual a primit la 2 februarie un aviz negativ la comisia de cultură și media din Senat, ca și proiectul de lege care ar fi obligat radiodifuzorii să subtitreze obligatoriu în limba română emisiunile în alte limbi difuzate la televiziune, informează Media Expres.
 aboneaza-te
televiziune_3.jpg

Informația a fost oferită pentru Media Expres de reprezentantul asociației televiziunilor private ARCA, directorul executiv George Chiriță.

Potrivi unor surse din industrie eliminarea Fondului Audiovizual nu este nici bună nici rea pentru televiziuni, dar ca principiu elimină ideea constituirii unui fond aflat la dispoziția Consiliului Național al Audiovizualului și care va fi implicit supus influențelor politice și va naște discuții nesfârșite.

Proiectul legislativ prevedea alimentarea Fondului cu un procent de 5% din veniturile realizate de cabliști din distribuția de programe TV.

Ideea constituirii Fondului Audiovizual a apărut anul trecut la nivelul guvernului condus de Victor Ponta și a fost apoi preluată în iunie 2015 sub formă de propunere legislativă de un număr de 28 de deputați, majoritatea PNL. Proiectul a primit deja un raport negativ de la Comisia pentru buget și finanțe. Senatul este cameră decizională, după ce proiectul a fost respins de Camera Deputaților în noiembrie 2015.

Propunerea pentru subtitrarea emisiunilor televizate în limbi străine a fost făcută de deputatul PP-DD Daniel Vasile Oajdea dar a fost deja respinsă de Camera Deputaților și a primit raport negativ de la Comisia pentru drepturile omului de la Senat.

CELE MAI URMĂRITE TELEVIZIUNI DE ȘTIRI ÎN IANUARIE 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii