Cautare
, Contributor

Travel |
|

Semeringul bănățean, promovat prin aplicația Rando

Semeringul bănățean
Prima cale ferată montană din România, semeringul bănățean, riscă să dispară complet din lista circuitelor turistice înscrise în patrimonial nostru național.

În momentul de față, din cauza lipsei de fonduri și mediatizare, semeringul bănățean riscă să dispară complet din lista circuitelor turistice înscrise în patrimonial nostru național.

Construit în timpul Imperiului Austriac și inaugurat în 1863, traseul este supranumit ,,semeringul bănățean” datorită asemănării dintre acesta și calea ferată ,,Semmering” din Austria, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.  Traseul are lungime de 33 de kilometri, iar pe parcursul său trenul traversează 14 tuneluri săpate manual și 10 viaducte.

GALERIE FOTO: Semeringul bănățean

Prima cale ferată montană din România, semeringul bănățean este cunoscut pentru peisajele superbe pe care călătorii le pot vedea pe ruta Oravița-Anina, dar se confruntă în prezent cu riscul de a dispărea din lista circuitelor turistice înscrise în patrimoniul național, potrivit reprezentanților Picture România, o campanie de promovare a turismului românesc prin intermediul aplicației Rando .

Fiecare fotografie trimisă prin Rando ajunge instantaneu și în mod complet aleatoriu la un utilizator dintr-o altă țară.  În cazul campaniei menționate, fotografiile vor fi însoțite de un îndemn transmis sub forma unei pagini de Internet, #cometoromania.net, unde cei care primesc mesajul pot găsi mai multe informații despre România și chiar achiziționa pachete turistice la noi în țară.

”Este datoria noastră să apelăm la toate mijloacele creative pe care le avem la îndemână pentru a face dreptate imaginii României pe plan internațional și să încurajăm practicarea serviciilor de calitate în turismul intern”,  declară Mugurel Oprea, manager general al agenției de turism Romania`s Friends, organizatoarea campaniei alături de agenția de publicitate Ogilvy Romania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii