Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Semcorp deschide prima fabrică în afara Chinei

Semcorp, producător de folii separatoare, inaugurează în Ungaria o fabrică de 180 milioane euro, prima din afara Chinei.  
Peter Szijjarto

Pentru această investiție, Ungaria a concurat cu alte trei ţări din Europa. Noua fabrică de folii separatoare va fi construită la Debreţin, investiţia va crea 440 de locuri de muncă, iar Guvernul Ungariei va asigura un sprijin nerambursabil de 13 miliarde de forinţi (36,2 milioane euro), transmite news.ro

A trebuit să concurăm cu trei alte ţări din Europa pentru ca investiţia să ajungă în Ungaria şi să fie înfiinţate noi locuri de muncă pentru maghiari”, a menţionat Szijjártó.

Uzina va începe activitatea pe un teren de 19 hectare, pe care va fi ridicată o clădire cu suprafaţa totală de 100 000 mp.

Datorită acestei investiţii, valoarea totală a investiţiilor chinezeşti în Ungaria se va ridica la peste 5 miliarde de dolari, iar efectivul forţei de muncă angajate în Ungaria de către companiile chineze depăşeşte cifra de 15.000.

În plus, există puţine ţări în privinţa cărora putem spune că în primele 8 luni ale anului au reuşit să crească în relaţia cu Ungaria volumul schimburilor comerciale în pofida pandemiei şi a recesiunii economice, iar China se află printre aceste ţări“, a precizat oficialul, adăugând că valoarea schimburilor comerciale bilaterale cu China a crescut cu 18% în condiţiile în care exportul ungar spre China a urcat cu 11,5%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii