FacebookTwitterLinkedIn

Inaugurata in 9 octombrie 2012, instalatia primului parc fotovoltaic al Selgros Cash & Carry Romania include 3778 de panouri solare, are o putere de 0.9 megawatti si este amplasata pe acoperisul magazinului Selgros Pantelimon.

Investitia de aproximativ doua milioane de euro reprezinta una dintre cele mai mari de acest gen din Romania. Se estimeaza o productie anuala de aprox.1170 MWh/an . Aceasta poate fi urmarita in timp real pe portalul Schüco, prin intermediul sistemului de comunicare date Sunanalyser Web PR

Centrala electrica fotovoltaica este compusa din panouri policristaline, sisteme de sustinere, cablaje si echipamente de transformare produse de compania germana Schüco si distribuite prin Alukönigstahl.

Sistemul de montaj pe acoperis plat folosit este MSE210 Aero. Acesta reprezinta o solutie optima pentru acoperisuri plane, cu adaugare minima de balast, compus din doar cinci componente de montaj (cca. 20kg/m²). Orientarea spre sud, cu inclinare de 15 gradea panourilor, face posibila utilizarea a 90% din suprafata acoperisului, fara strapungerea invelitorii acestuia.

Sistemul distribuit prin Alukönigstahl prezinta un grad mare de flexibilitate, fiind posibila decalarea randurilor, astfel incat suprafata sa fie folosita cat mai eficient. Gradul de inclinare a modulelor poate fi de asemenea ales liber, in limitele tolerate. Prin utilizarea componentelor prefabricate si datorita consultantei oferite de Alukönigstahl, montajul se face rapid si cu un numar redus de instrumente.

Infiintata in 1864 in Retz, Austria de catre Jakob Konig, Alukönigstahl este prezenta pe piata romaneasca din 1995. Avand reprezentante in 11 tari europene, compania isi propune excelenta pentru toate serviciile si produsele distribuite.