Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Seiko+Giugiaro = noul Astron GPS Solar

Seiko Astron GPS Solar este deja o legendă în lumea orologeriei, fiind singurul ceas care se „conectează“ la toate zonele orare prin simpla apăsare a unui buton. Anul acesta aduce noi modele Astron, unul în ediție limitată, în colaborare cu Giugiaro Design.
 aboneaza-te
_DSF3637

Astron GPS Solar a fost lansat în septembrie 2012, având drept carte de vizită o performanță remarcabilă – este singurul ceas care, slujindu-se doar de puterea luminii, se conectează la rețeaua GPS și afișează ora cu precizie atomică, ajustându-se la toate fusurile orare din lume prin apăsarea unui buton. La Salonul de la Basel din 2014, Seiko a lansat un nou calibru, care oferea și patru elemente suplimentare: cronograf de șase ore, o carcasă cu 30% mai mică (44,6 mm) și astfel mai user friendly, funcții mai accesibile și mai intuitive (selectarea manuală a zonelor orare, de pildă) și mai multe culori (cadran alb și albastru, pe lăngă clasicul negru).

În urmă cu aproape un an, Seiko a prezentat o ediție limitată pentru Astron GPS Solar (pe lângă cele 8 noi variațiuni – 4 din oțel și 4 din titan) – carcasă din titan cu suprafață super rezistentă, cadran alb și lunetă din ceramică. Ediția a fost limitată la 7.000 de exemplare.

Anul acesta, Seiko prezintă un parteneriat exclusiv pentru Astron – o ediție limitată (5.000 de exemplare) realizată în colaborare cu legendarul Giorgietto Giugiaro. Noul Astron GPS SOlar include celebrul (deja) calibru 8X și păstrează caracteristicile unice ale gamei Astron: cronograf de 6 ore, ajustarea la zonele orare la apăsarea unui buton etc. Carcasa din titan înconjoară un cadran care se distinge prin lizibilitatea perfectă și prin noile indicatoare orare (cifre arabe), dar și prin accente de culoare, care îl transformă într-un ceas mai sport, mai șic. Capacul este sculptat în forma unui volan de mașină de curse și e inscripționat cu „Giugiaro Design Limited Edition“.

Fiecare ceas este livrat cu o brățară din titan cu inserturi din ceramică, dar și cu o curea din piele. Fusurile orare sunt marcate pe inelul interior care înconjoară cadranul, iar luneta este de fapt un tahimetru, pentru calcularea imediată a vitezei.
Este a treia colaborare dintre japonezii de la Seiko și italianul Giugiaro – prima dată, Seiko a apelat la Giugiaro în 1980, pentru designul primului cronograf cuarț analog, pe care îl lansaseră recent. Au rezultat patru modele. Iar în 1996, același parteneriat a produs celebra colecție Macchina Sportiva.

Pe lângă ediția limitată, gama Seiko Astron GPS Solar se îmbogățeste cu șase noi modele, toate cronograf: carcase din titan cu curele din piele de crocodil, oțel cu brățări cu inserturi ceramice sau oțel în totalitate. Prețurile pornesc de la 1.900 de euro și ajung la circa 2.950 de euro pentru Seiko Astron GPS Solar Chronograph Giugiaro Design Limited Edition.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii