Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Seiko, la 140 de ani. Minunile Japoniei

Brandul nipon de orologerie Seiko sărbătorește 140 de ani de la înființarea de către fondatorul său, Kintaro Hattori, cu trei ediții limitate care vorbesc (sau ticăie) despre frumusețea Japoniei.  
Scuba diver exploring the underwater caves and caverns.

Prima serie, și preferata mea, este alcătuită din trei modele speciale din gama de scufundări Prospex, care trimit la peisajul superb din insula Iriomote. Această insulă atrage scafandri din Japonia, și nu numai, datorită recifelor de corali foarte populate de viețuitoare marine, datorită pădurilor străvechi de mangrove, datorită faunei și florei extrem de variate care se găsesc în pădurile, junglele, râurile, cascadele și pe plajele insulei.

Natura din Iriomote este simbolizată de cadranul verde-închis al celor trei modele. Primul dintre cele două modele mecanice este etanș până la adâncimea de 300 de metri, iar carcasa este realizată dintr-o singură bucată. Este opera ceasornicarilor de la manufactura din Shizukuishi și dotat cu Calibrul 8L35, creat special pentru ceasurile de scufundări. Al doilea model mecanic este o reinterpretare contemporană a originalului din 1968, cu o etanșeitate de până la 200 de metri. Ambele modele sunt ediții limitate: 3.000 și 6.000 de exemplare. Al treilea ceas din serie este un cronograf solar, oferit într-o ediție limitată la 4.000 de piese. Modelele sunt deja disponibile.

 

Lumina care învăluie metropola Tokio în primele momente ale răsăritului este inspirația pentru noul model din seria Presage Sharp Edged. Seiko a ales acest model creat în 2020 deoarece unghiurile ascuțite și suprafețele plate conferă strălucire ceasului la contactul cu lumina. Îmi place mult ecranul întunecat, pe care scânteiază indecșii și acele aurii, tot așa cum primele raze ale soarelui scânteiază și străpung întunericul. Tot 4.000 de exemplare sunt disponibile, la un preț de 1.190 de euro.

Nu în ultimul rând, noul model Astron captează strălucirea blândă a florilor de cireș pe timpul nopții. Yozakura este numele dat florilor de cireș care transmit o lucire eterică, minunată pe timpul nopții. E, probabil, cel mai frumos cadran, un mov-purpuriu subtil, care se întunecă în dreptul orei șase, dar care are și o ușoară nuanță de roz cuminte. Nu exagerez când spun că văd o seară plăcută printre cireșii japonezi atunci când privesc acest cadran. Carcasa cuprinde GPS Solar Dual-Time Caliber 5X53, care se ajustează la ora exactă oriunde pe glob, folosindu-se doar de puterea luminii. Modelul Astron va fi disponibil în doar 1.500 de exemplare, la prețul de 2.300 de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii