Cautare
, Contributor

Auto |
|

Șeful grupului Volkswagen, Matthias Müller, este noul președinte Audi

Producătorul auto german Audi l-a numit pe Matthias Müller președinte și șef de dezvoltare în contextul în care divizia de lux a companiei Volkswagen încearcă să depășească problemele apărute în urma scandalului privind emisiile, informează Reuters. 
Audi RS6 Avant

Audi a recunoscut în urmă cu două săptămâni că motorul cu capacitate V6 de trei litri era prevăzut cu software-ul prin care compania trișa în timpul testelor de emisie.

Board-ul de supervizare Audi la numit în conducere a Matthias Müller, directorul executiv al companiei Volkswagen (VW), care a preluat această funcție în urma demisiei fostului șef VW, Martin Winterkorn. 

Board-ul l-a mai numit pe Stefan Knirsch șef al Departamentului de Dezvoltare a Motoarelor, după ce predecesorul său Ulrich Hackenberg, un inginer de top al Audi și al grupul VW a fost suspendat în urmă cu două luni împreună cu alți doi executivi implicați în dezvoltarea motorului VW.

„Investigațiile înregistrează progrese, este un semn bun și necesar”, a declarat Berhold Huber, adjunctul președintelui.

VÂNZĂRILE VOLKSWAGEN AU SCĂZUT CU 5,3% ÎN LUNA OCTOMBRIE

Motoarele diesel V6 de 3 litri sunt asamblate de Audi la fabrica sa din Neckarsulm, Germania, și sunt folosite la modelele premium ale brandurilor Audi și Porsche vândute în perioada 2009 — 2015. Până acum, numărul oficialilor de la Audi care au plecat în urma scandalului emisiilor a ajuns la opt.

Brandul Audi, contribuie cu 40% la profitul grupului VW.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii