Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Şeful Eni: Europa are nevoie de un plan de securitate energetică pe termen lung

Directorul general al grupului energetic italian Eni, Claudio Descalzi, a declarat că Uniunea Europeană are nevoie de un plan de securitate energetică pe termen lung, mai ales în contextul majorării prețurilor la gaze.
Energy,Engineer,Man,Using,Digital,Tablet,While,Looking,Up,Inspecting

Descalzi a subliniat că UE importă aproape toate gazele naturale şi cea mai mare parte a petrolului de care are nevoie, fiind dependentă de livrările străine, transmite Reuters.

„Europa are nevoie de ceea ce nu are astăzi, un plan energetic structurat şi pe termen lung”, a spus Descalzi într-un interviu publicat sâmbătă.

În privinţa achiziţiilor de gaze, Descalzi nu crede că vor fi probleme, dar consideră că vor costa mai mult.

Eni are contracte strategice pe termen lung pentru aprovizionarea cu gaze, cu o serie de ţări producătoate, inclusiv cu Rusia.

Gospodăriile din Europa vor plăti facturi mult mai mari pentru energie, din cauza creşterii preţurilor angro pentru electricitate şi gaze, iar grupurile de protecţie a consumatorilor au avertizat că cei mai vulnerabili ar putea suporta sărăcia din cauza carburanţilor.

Spania a cerut deja Comisiei Europene să creeze recomandări pentru a ajuta ţările membre să reacţioneze consecvent la creşterea preţurilor energiei fără să încalce regulile UE.

Eni este o companie italiană multinaţională cu sediul la Roma. Considerată una dintre cele mai mari şapte companii petroliere din lume, Eni desfăşoară operaţiuni în 66 de ţări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii