Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Șefa Siveco, Irina Socol, condamnată la 3 ani şi şase luni de închisoare

Fostul preşedinte Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice, transmite Mediafax.
Irina Socol SIVECO

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014, de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Aurora Ecaterina Crusti, fost preşedinte comercial adjunct al Siveco România, Tiberiu Grabany, Dumitru Constantinescu, Valentina Gogu Mihai şi Nicolae Gogu Mihai.

Vezi aici povestea companiei Siveco, fondată de Irina Socol

Irina Socol a înfiinţat compania Siveco în 1991. În 2005, Siveco a realizat un record în piața românească de IT&C prin vânzarea unui pachet de 32,5% din acţiuni către fondul de investiții Intel Capital printr-o tranzacţie evaluată, la momentul respectiv, la circa 12 milioane de euro. Anul trecut, Irina Socol a răscumpărat pachetul de acţiuni deţinut de Intel Capital.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii