FacebookTwitterLinkedIn

SeedBlink, platforma de investiții în start-up-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa, vizează să obțină 3 milioane de euro într-o rundă de tip Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting. Listarea va fi pe propria platformă, în 27 mai 2021, de la ora 10.00 AM, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 euro.

Prin această finanțare, SeedBlink vrea să se extindă în Europa.

Investitorul principal este un venture capital important din regiune, căruia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

Evaluarea pre-money a SeedBlink este de 12 milioane de euro.

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding).

“Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depășim venituri de trei milioane de euro în 2022”, afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink.

Pentru 2021, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro.