Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Sectorul turismului din Italia ar putea înregistra pierderi de 100 miliarde de euro

Efectele pandemiei de coronavirus asupra turismului italian ar putea să se „traducă”  în acest an prin pierderi de 100 de miliarde de euro.
 aboneaza-te
shutterstock_1660469320

Potrivit unor studii realizate de către grupurile de turism Confiturismo şi Assoturismo, suma reprezintă peste 6% din PIB-ul Italiei înregistrat la finalul anului trecut, transmite Xinhua, citată de Agerpres.

Dacă cifra de 100 de miliarde de euro se confirmă, aportul turismului în PIB se va înjumătăţi, apreciază analiştii.

“La finalul lunii martie lansam ipoteza că sectorul turismului va pierde în acest an 100 de miliarde de euro, iar la acel moment părea o viziune excesiv de dramatică. Dar, cu fiecare zi ne apropiem din ce în ce mai mult ca această cifră să devină realitate”, a explicat Luca Patane, preşedintele Confiturismo.

Reprezentanţii Confiturismo şi Assoturismo susţin că fără ajutor guvernamental sectorul  turismului ar putea suferi pagube irecuperabile, în condiţiile în care, în această vară, turismul intern a crescut cu 1,1%, dar sosirile turiştilor străini au scăzut cu 66%.

Consiliul mondial al turismului estima recent că industria italiană a turismului ar putea înregistra în acest an pierderi de 36,7 miliarde de euro. Italia, a treia economie a zonei euro, ar urma să înregistreze anul acesta o scădere de 11,2%, a previzionat recent Comisia Europeană. Ar fi cel mai sever declin în rândul celor 27 de state membre UE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii