Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Sectorul turismului din Germania va avea pierderi de 10,8 miliarde de euro

Sectorul turismului din Germania ar urma să înregistreze până la mijlocul lunii iunie pierderi de 10,8 miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari), a estimat, luni, Asociaţia germană pentru călătorii (DRV), pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), informează Agerpres, conform DPA.
Germania

„Activitatea agenţilor de turism şi a operatorilor de turism aproape s-a oprit din cauza reglementărilor oficiale”, a declarat Norbert Fiebig, preşedintele DRV.

Pe lângă pierderile provocate de pandemie, industria turismului este afectată de costurile pentru returnarea banilor pe călătoriile anulate, a adăugat Norbert Fiebig. El a cerut statului un program de urgenţă care să sprijine turismul cu ajutoare nerambursabile, avertizând că două treimi din operatorii germani de turism se confruntă deja cu riscul falimentului.

„Politicienii nu mai pot sta fără să acţioneze, în timp ce agenţii de turism şi operatorii de turism îşi pierd mijloacele de trai”, a declarat Norbert Fiebig.

Germania vrea ca sectorul turismului să emită vouchere în schimbul returnării banilor pentru călătoriile anulate, notează Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii