FacebookTwitterLinkedIn

SECTOARELE CU CELE MAI MARI CREȘTERI

Electronice

Televizoarele au avut cea mai mare contribuție la creșterea sectorului de electonice, diagonalele mari înregistrând creșteri de două cifre.

Camerele video de acțiune și produsele audio au avut de asemenea evoluții pozitive comparativ cu T2 2017.

Electrocasnice mari

Deși înregistrează o evoluție modestă, segmentul de electrocasnice mari încheie cel de-al doilea trimestru pe un trend pozitiv.

Creșterea este data de categoriile tradiționale precum cea a aparatelor frigorifice, dar și de cele emergente cum este cea a mașinilor de spălat vase.

Electrocasnice mici

Espressoarele fullautomatice și aparatele pentru îndepărtarea părului la femei au contribuit la creșterea sectorului în al doilea trimestru al anului.

Foto

În ciudă scăderii sectorului, camerele foto de tip mirrorless au înregistrat o creștere de două cifre.

IT

Laptop-urile, desktop-urile și monitoarele au contribuit pozitiv la creșterea sectorului de IT din punct de vedere valoric. Produsele de gaming și cele cu specificații superioare au avut însă cele mai bune evoluții.

Telecom

Smartphone-urile cu diagonală peste 5.6 inch și produsele din cea mai ridicată clasă de preț au înregistrat valori de peste două ori mai mari decât în T2 2017.

Telefoanele dual sim au influențat pozitiv piață având o rată a creșterii de două cifre.

Smartwatch-urile au fost motorul pieței de accesorii inteligențe mobile, fiind în creștere atât ceasurile cu sim cârd cât și cele fără.

Dispozitive de printare

Creștere de două cifre pentru piață dispozitivelor de printare. Cea mai bună performanță din sector au avut-o multifunctionalele, în special cele din gamele medii și superioare de preț.

Tehnologia laser a fost motorul sectorului în T2 2018.

SECTOARELE CU CELE MAI MICI CREȘTERI

Electronice

Căștile fără microfon au înregistrat scădere de două cifre, în vreme ce căștile cu fir sunt cele care au tras cel mai mult în jos categoria.

 Electrocasnice mari

Categoriile tradiționale, precum aparatele de gătit și cuptoarele cu microunde au înregistrat o evoluție negativă la finalul celui de-al doilea trimestru.

Electrocasnice mici

Sectorul electrocasnicelor mici a terminat al doilea trimestru din 2018 la 47 mil. euro, înregistrând doar o creștere de 1.7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

 Foto

Camerele foto de tip DSLR continuă să scadă, în trimestrul analizat cu două cifre. Aceeași tendința se înregistrează și pentru camerele compacte.

 IT

Piață de tablete este în scădere. Dispozitivele cu diagonale mai mari au avut evoluții pozitive dar tabletele sub 10 inch au contribuit puternic la scădere.

 Telecom

Modelele de smartphone-uri sub 5.6 inch au avut o scădere accelerată lăsând locul telefoanelor cu diagonale mai mari.

Segmentul în scădere în cadrul accesoriilor inteligențe mobile a fost reprezentat de brățările fitness care au înregistrat un ușor regres.

Dispozitive de printare

Dispozitivele de printare echipate cu sistem de cerneală au scăzut în special din cauza dinamicii negative a produselor din clasele inferioare de preț.