Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Secretul Turkish Airlines

În ultima vreme, nu-mi mai place să zbor. Nu pentru că nu mi-ar plăcea avioanele sau călătoria în sine, dar ideea de a trece prin toate controalele de securitate, de a mă dezbrăca/descălța, de a arunca apa și de a scoate laptopul în toate aeroporturile deja mă epuizează înainte de experiența propriu-zisă. Iar când mai este și un zbor lung, care decolează la 5 dimineața, deci pe la 3 trebuie să fiu în aeroport – atunci sunt de-a dreptul deprimată.
 aboneaza-te
shutterstock_1246446988

Cu toate acestea, în dimineața zilei de 6 martie (prin dimineață a se înțelege cam ora 2 și ceva noaptea), eram foarte vioaie și veselă, deși mă așteptau un zbor lung și nu știu câte controale de securitate.

Secretul? Știam că urma să zbor cu Turkish Airlines, singura companie aeriană cu care am avut doar experiențe plăcute – indiferent cât eram de obosită, sau prost dispusă, sau stresată în zborurile mele înspre sau dinspre America, serviciile Turkish au reușit să mă binedispună și să mă relaxeze.

Sunt mai multe motive pentru care îmi place să zbor cu Turkish. În primul rând, avioanele – extrem de curate (nu râdeți, am zburat cu avioane ale unor linii mari și de renume, în care nu cred că se mai făcuse curățenie de ceva vreme), luminoase, spațioase – cred că Turkish Airlines nu și-au propus să înghesuie cât mai multe scaune, pentru a face astfel încasări suplimentare, storcindu-și astfel pasagerii (din nou, vă rog, nu râdeți – am călătorit și în astfel de condiții, de parcă eram în RATA).

Filmulețele cu procedurile de siguranță sunt mereu amuzante, dar nu penibile. În martie era o producție cu personajele din cel mai recent Lego Movie, chiar m-am amuzat.

Serviciile – nu știu cum fac, dar personalul lor este mereu amabil fără să fie insistent, chiar simți că cineva are grijă de tine și orice întrebare pui sau orice problemă ai (de la faptul că nu mergea nicio pereche de căști până la eterna chestiune când îți alunecă telefonul mobil pe undeva pe sub scaun de nu mai ai cum să-l scoți de acolo) – te vor ajuta cu o reală preocupare de a te face să te simți bine.

Mâncarea – de regulă, nu mănânc în avion, nici măcar când călătoresc la business class, pentru că, sincer, meniul e sub decent. Dar atunci când primești pâine bună, unt proaspăt, fagure de miere, măsline adevărate, plăcinte specific turcești, soiuri foarte, foarte bune de brânză (în timp ce scriu, îmi lasă gura apă), miel, pui, fructe de mare bine făcute, nu din plastic, și tot felul de baclavale – chiar nu mă pot abține. Și nici nu-mi pare rău. Plus tot felul de ceaiuri turcești – pentru relaxare, digestie, antijetlag etc. Și, foarte important, cafea turcească.

Filmele – Turkish Airlines este singura companie la care am văzut o ofertă atât de variată și de bună de entertainment. Acum, în martie, am văzut un film mic și frumos, care m-a bucurat și m-a liniștit și pe care vi-l recomand pentru că, în calitate de est-europeni, vă veți regăsi cu siguranță în narațiune: The Ladies in Black, în care Julia Ormond și Vincent Cassel fac roluri excelente, ca de altfel întreaga distribuție.

Mi-a plăcut și de data aceasta zborul transatlantic cu Turkish. Atât de mult încât mi-ar fi plăcut să stau în acel avion și să zburăm așa, înconjurând pământul, câteva zile, departe de toate problemele, și de toate telefoanele, și de toate e-mailurile. Dar și 11 ore au fost bine-venite și sper să repet experiența.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii