FacebookTwitterLinkedIn

Și, ca să înțelegeți și mai bine de ce se potrivesc atât de bine Chateau Marmont și John Nollet trebuie să știți cine este John Nollet, acest personaj fantastic al hairstyling-ului. Coafura lui Audrey Tautou din Amelie, coafurile de pe scenă și din afara ei ale Vanessei Paradis (prietena lui bună), ale lui Marion Cotillard, ale Dianei Kruger, Umei Thurman, ale lui Nicole Kidman și Johnny Depp, toate au fost gândite și apoi create de el.

Proiectul său de suflet, Hair Room Service, a apărut firesc atunci când clienții ar fi vrut să-l poată lua cu ei în călătorii, la evenimente, peste tot în lume.

„Conceptul Hair Room Service este despre unicitate, despre atenția pe care o ofer fiecărui client în parte, aceeași pe care o dau atunci când coafez un model sau când inventez o coafură pentru un film. Proiectul a început cu deschiderea oficială a hotelului Cheval Blanc la Courchevel. Câțiva ani mai târziu mi-a venit ideea să fac Hair Room Service în toată lumea. Sămânța ideii pentru acest gen de serviciu a apărut într-o zi când eram cu Vanessa Paradis care nu putea să mă ia cu ea la acest eveniment la care trebuia să participe. Așa că a sugerat să-i creez o coafură pe care să o ia cu ea în valiză. Și scânteia s-a aprins”, povestește John Nollet.

Pentru că linia de accesorii de păr care îi poartă numele a fost gândită pentru femeile care călătoresc mult, i-a deschis și lui apetitul pentru călătorit. „Visul meu a fost să le port pe toate după mine în cufere made-to-measure. Am visat un concept despre călătorii de lux… în care vizitez femei pentru a le coafa, nu le mai aștept să vină ele la mine, un hair room service în jurul lumii în care să-mi ofer accesoriile și priceperea”, explică hairstylist-ul.

Louis Vuitton și Park Hyatt Hotels s-au îndrăgostit imediat de idee și în 2009 a început aventura. Echipat cu mai multe cufere create special pentru acest concept de Louis Vuitton la atelierul din Asnieres, a vizitat multe țări. După această călătorie Park Hyatt Paris-Vendome l-a invitat să își așeze cuferele în apartamentul 101 pe care l-a redecorat în întregime și care, de atunci, este locul în care, împreună cu echipa sa, face hair room service.

A vizitat Dubai, Milano, Moscova, Istanbul, Chicago, Buenos Aires, Shanghai, Tokyo și lista rămâne deschisă. Cel mai recent a fost la Los Angeles pentru a 89-a ceremonie a Oscarurilor, când a fost invitat la iconicul Chateau Marmont pentru un Hair Room Service pop-up cu noul său cufăr custom-made de Louis Vuitton. În timpul săptămânii care a precedat ceremonia a avut ocazia să-și ofer serviciile, să prezinte noua colecție de accesorii și noua colecție de signature hairstyles. Tiare, pene, bijuterii de păr – toate lucrate manual cu desăvârșitul savoir faire al Ateliers Lemarie, Lesage și Hamon.

Citește și Chopard diamonds are forever – UP by Forbes

Aceste noi cufere-stații-de-styling bespoke manufacturate de Louis Vuitton la Asnieres joacă un rol important în apartamentul 11 de la Chateau Marmont care a fost complet renovat pentru a le integra cât mai firesc. Piesele lucrate în piele și catifea deschid un univers, de la ustensilele esențiale oricărui styling la lumânări, sertare cu perii de argint, foarfece, ornamente de păr, pahare din cristal Baccarat, o sticlă de vin franțuzesc, preferatul hairstylistului, două felinare, piese de anticariat, cumpărate din Marche aux Puces, folosite pentru a lumina una dintre oglinzi. „Asemeni unui castel din Evul Mediu, acest cufăr unic are uși secrete, culoare și sertare în care am ascuns câteva fotografii de familie, suveniruri și obiecte personale cum ar fi papioanele mele de la Charvet”, spune Nollet.

Următorul episod al acestei aventuri este și el secret, chiar dacă am insistat să-l aflăm. Misterul face însă parte din arta sa, din imaginea sa, la fel de mult pe cât își găsește loc în cuferele sale.