Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, îl sprijină pe Jerome Powell pentru un nou mandat de președinte al Rezervei Federale

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, le-a spus consilierilor Casei Albe că sprijină reconfirmarea lui Jerome Powell, actualul preşedinte al Rezervei Federale a SUA (Fed), pentru al doilea mandat de patru ani, începând din februarie.
Jerome Powell

Preşedintele american Joe Biden nu a luat încă o decizie şi va face probabil un anunţ de Ziua Muncii, care se celebrează în SUA în prima zi de luni din septembrie, susţine un jurnalist Bloomberg, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Trezoreriei SUA a refuzat să comenteze acest anunț și Casa Albă nu a oferit, de asemenea, niciun comentariu.

De asemenea, senatorul republican Steve Daines, membru al Comitetului bancar al Senatului, l-a îndemnat pe președintele Biden într-o scrisoare săptămâna trecută să-l mențină pe Powell la conducerea Rezervei Federale încă patru ani pentru a da încredere îmbunătățirii situației economice.

Casa Albă va decide în următoarele luni dacă vrea să-l mențină sau nu pe Jerome Powell în funcție, dar orice decizie de a-l înlocui ar putea provoca reacţii, într-un moment în care piaţa forţei de muncă se confruntă cu dificultăţi iar inflaţia este la un nivel ridicat, apreciază economiştii.

Powell a preluat funcţia de la Janet Yellen în februarie 2018 şi a trebuit să gestioneze situaţia economică în timpul celei mai grave crize de după Al Doilea Război Mondial, în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus (Covid-19) în 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii