Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Secretariatul General al Guvernului cere Transelectrica să repartizeze 90% din profitul net sub formă de dividende la bugetul de stat

Acţionarul majoritar al Transelectrica solicită companiei să repartizeze o cotă de minimum 90% din profitul net realizat în anul 2020 sub formă de dividende la bugetul de stat.   
transelectrica.jpg

Transportatorului naţional de energie Transelectrica a înregistrat în 2020 un profit net de 140 de milioane de lei şi venituri de 2,36 miliarde de lei.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează publicul investitor cu privire la faptul că în data de 28 mai 2021 a înregistrat adresa acţionarului majoritar (reprezentat legal prin Secretariatul General al Guvernului), având ca subiect Memorandumul cu tema: Mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea Generală a Acţionarilor/Consiliul de Administraţie, după caz, la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2020 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat, în vederea ducerii la îndeplinire a prevederilor acestuia”, arată un anunţ al transportatorului naţional de energie.

Transelectrica are o capitalizare de 1,78 miliarde de lei şi 2.000 de angajaţi, iar statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, controlează 58,68% din acţiunile companiei. 

În primul trimestru din 2021, compania a realizat un profit net de 82 de milioane de lei, în creștere cu 6% față aceeași perioadă a anului trecut.

Secretariatul General al Guvernului a trimis o solicitare similară companiei Transgaz.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii