FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacţiile din ultimii doi ani realizate de grupul Asesoft încep să dea roadele scontate. Nu în ultimul rând, contextul dificil de piaţă, care a determinat falimentul sau probleme grave la companiile concurente, nu fac altceva decât să avantajeze grupul ploieştean. Dacă în 2009 afacerile Asesoft s-au ridicat la circa 300 milioane de euro, pentru acest an, Sebastian Ghiţă, fondatorul şi acţionarul majoritar al grupului cu circa 70% din acţiuni, mizează pe atingerea unui prag de 350 milioane de euro.

Planuri ambiţioase, dar nu de nerealizat. De exemplu, în primele şase luni ale anului, Asesoft Distribution, cel mai mare distribuitor de IT&C de pe piaţa locală, a avut afaceri de 67,8 milioane de dolari (aproximativ 54 de milioane de euro), în creştere cu 33% (în dolari) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Este un semn că se poate.

Planuri foarte optimiste sunt şi la eMag, numărul unu pe retailul IT&C din România. După afaceri de 64 milioane de euro în 2009, conducerea firmei spune că vrea să fie atins pragul de 100 milioane de euro în 2010. Mizează pe numărul tot mai mare de utilizatori de internet şi cererea în creştere de electronice, dar şi de laptop-uri şi smartphone-uri. Ghiţă mai are afaceri şi în industria vinului. Ultima mişcare a Asesoft: preluarea în luna septembrie a unui pachet de 60% din acţiunile Flanco.