Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Sebastian Ghiţă, patronul România TV, a fost reţinut la Belgrad

Sebastian Ghiţă, fost parlamentar și patronul televiziunii România TV, a fost reţinut la Belgrad, în nopatea de joi spre vineri, informează NEWS.RO. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. Sebastian Ghiţă poate fi extrădat din Serbia în baza unui tratat aflat în vigoare din 1961.
 aboneaza-te
ghita.jpg

Sebastian Ghiţă poate fi extrădat din Serbia în baza unui tratat încheiat între ţara noastră şi ţara vecină în anii ’60, potrivit documentelor publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

În 3 aprilie, Curtea de Apel Ploieşti a respins, definitiv, contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat, în al cincilea dosar de corupţie în care acesta este urmărit penal de către procurorii DNA.

În plus, judecătorii au admis contestaţia DNA şi au dispus arestarea şi pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, în condiţiile în care instanţa de fond considerase că nu există suficiente probe pentru această infracţiune şi a emis mandatul doar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Mandatul de arestare în lipsă cerut de DNA pe numele lui Ghiţă a fost emis de Tribunalul Prahova în 15 martie, iar avocaţii fostului deputat, dispărut din decembrie anul trecut şi dat în urmărire, au contestat decizia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii