Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată de DNA

Deputatul Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu au fost trimişi în judecată de către DNA în dosarul în care procurorii îl acuză pe Ghiţă că i-a dat lui Bădescu o casă pentru a primi finanţare de la bugetul local pentru asociaţia Basket Club Asesoft, informează MEDIAFAX.
Sebastian-Ghita.jpg

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Ghiţă se află sub control judiciar până pe data de 11 septembrie.

În acelaşi dosar, fostul primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, arestat preventiv într-un alt dosar, a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de dare de mită şi abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit, acesta fiind al doilea dosar de corupţie în care Bădescu este trimis în faţa judecătorilor.

VEZI AICI AVEREA LUI SEBASTIAN GHIȚĂ ÎN TOP FORBES 500 MILIARDARI!

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Ploieşti au stabilit că, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, la acea vreme primar al municipiului Ploieşti, având calitatea de ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unităţii administrativ teritoriale, cât şi un folos necuvenit, obţinut de asociaţia Basket Club Asesoft. Faptele au fost comise „cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian”, susţin procurorii.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei”, arată DNA.

CARE ESTE AUDIENȚA ROMÂNIA TV, TELEVIZIUNEA LUI SEBASTIAN GHIȚĂ

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii