Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Sea Stone – piatră ecologică realizată din cochiliile scoicilor

O companie sud-coreeană a reușit să transforme deșeurile rezultate din consumul scoicilor într-un material ecologic denumit Sea Stone, care are duritatea cimentului.  
 aboneaza-te
download

Noul produs se numește Sea Stone (piatră de mare) și a fost obținut de doi ingineri sud-coreeni stabiliți la Londra. Aceștia susțin că șapte milioane de tone de scoici provenite din industria alimentară sunt aruncate anual sub formă de deșeuri în diferite locuri de pe glob, ducând la poluarea apei și a pământului, întrucât nu sunt biodegradabile.
Reciclarea acestora s-ar putea face prin integrarea lor în proiectul Sea Stone. Rezultatul este un material cu aspectul cimentului, natural, ecologic, non toxic și cu o textură foarte originală.
„Chiar dacă unele dintre cochilii sunt folosite drept îngrășământ, mare parte a acestora ajunge pe câmpuri sau înapoi în mare. Scoicile nu sunt curățate și, de multe ori, putrezesc, iar dacă ajung pe plaje sau în alte zone populate, oferă o imagine dezolantă și un miros greu de suportat”, susțin reprezentații Newtab-22, compania care produce Sea Stone.
Pentru că sunt folosite diferite forme de scoici, rezultatul final este mereu altul,  neexistând două produse identice. De asemenea, diferențele pot apărea și prin modificarea numărului de cochilii și lianți sau prin adăugarea de coloranți. În primă etapă, cei de la Newtab-22 au folosit mai multe tipuri de lianți, inclusiv zahăr, pentru a testa rezistența acestora, însă, în prezent, se bazează pe două substanțe care se află în proces de brevetare.


Sea Stone a reușit performanța de a depăși stadiul de proiect și, în prezent, este produs în scopuri comerciale, fiind folosit la fabricarea plăcilor decorative, a blaturilor, plintelor sau vazelor.
Cu toate acestea, trebuie luat în calcul faptul că Sea Stone nu va fi disponibil ca alternativă viabilă pentru proiecte de anvergură. Chiar dacă are proprietăți similare cu ale cimentului, pentru a reproduce cu adevărat rezistența cimentului tradițional, folosit în proiecte cum ar fi clădirile sau lucrările de infrastructură, ar fi nevoie de un proces de încălzire cu consum intensiv de energie. Ceea ce ar îndepărta Sea Stone de scopul său primordial, acela de a fi un produs prietenos cu mediul.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii