Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Se va înființa Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Executivul de la București a anunțat că vrea să înființeze Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.
shutterstock_1095422036

Potrivit secretarului general al Cabinetului, Antonel Tănase, noua instituţie va avea rolul de a proteja împotriva atacurilor cibernetice, dar va stopa și plecarea în străinătate a experţilor români, informează Monitorul Apărării și Securității.

„ (…) Noul directorat va crea cadrul adecvat de lucru pentru specialiştii români în domeniul securităţii cibernetice şi va avea o grilă de salarizare competitivă, generând o dezvoltare sustenabilă a acestui domeniu la nivel naţional cu efecte benefice şi imediate în economia naţională. Prin noul Directorat se vor putea crea nuclee de excelenţă ce vor contribui la stoparea hemoragiei de creiere şi la menţinerea în ţară a forţei de muncă înalt calificate care în prezent migrează peste hotare”, a oferit detalii, pe pagina sa de Facebook, Antonel Tănase.

Antonel Tănase a ținut să precizeze că în acest moment, peste 43.000 de specialişti IT au plecat din România pentru a lucra peste hotare, iar alţi 6.100 de specialişti IT lucrează online din ţară, dar exclusiv pentru firme din străinătate, majoritatea ca freelanceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii