FacebookTwitterLinkedIn

În această noapte, începând cu ora 00:00, se reiau zborurile directe dintre România și Austria. Ministerul român de Externe le recomandă turiștilor să verifice cu atenție site-urile companiilor aeriene pentru a afla ce condiții trebuie să îndeplinească înainte de călătorie, informează Digi24.

Reluarea zborurilor dintre cele două state a fost decizia autorităților de la Viena, ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României la Viena.

Începând cu 1 august, companiile aeriene își pot relua zborurile directe înspre și dinspre Austria. Cu toate acestea, călătorii români nu trebuie să uite faptul că le este permis să zboare în Austria dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

Dacă turiștii nu au un test negativ COVID-19 la aterizarea lor în Austria, aceștia sunt obligați să se autoizoleze pentru 10 zile, iar costurile trebuie suportate de ei. În cazul în care rezultatul testului pentru SARS-CoV-1 efectuat în perioada de izolare este negativ, atunci se va suspenda perioada de izolare.