Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Se redeschide stagiunea de concerte la Sala Radio a Radiodifuziunii

Vineri, 2 octombrie (ora 19:00), debutează o nouă stagiune (2020-2021) la Sala Radio cu invitați speciali și evenimente de calitate, siguranța publicului fiind asigurată prin respectarea normelor în vigoare în contextul pandemiei, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
sala radio

Dintre cei 7 semifinaliști ai secțiunii de violoncel a Concursului Internațional ”G.Enescu” derulat recent online, unul singur este din România.

Tânărul muzician ȘTEFAN CAZACU (26 de ani) – ce va concura anul viitor în semifinala prestigioasei competiții – este invitat special în concertul de deschidere a stagiunii. Ștefan cântă pe un violoncel de colecție, creat în urmă cu 103 ani, la Torino.

Concertul prezentat de Orchestra Națională Radio se va desfășura sub bagheta dirijorului britanic DUNCAN WARD, premiat ca cel mai bun tânăr dirijor al anului 2005 de către BBC.

Programul serii invită la o călătorie muzicală în Viena sec. XVIII prin creațiile lui HAYDN: Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră și Simfonia nr. 96 – ”Miracolul”.

Tânărul violoncelist ȘTEFAN CAZACU se bucură – la doar 26 de ani – de o carte de vizită ce reprezintă baza unei cariere de succes: educația complexă primită de timpuriu într-o celebră familie de muzicieni, studii muzicale universitare urmate la București și la Viena, numeroase premii obţinute în diverse competiţii naţionale și internaționale, apariții – în ipostază solistică – alături de toate orchestrele simfonice din România, dar și recitaluri pe scene din Olanda, Israel, Austria, Ungaria, Germania ș.a.

Ştefan Cazacu şi-a început la doar 6 ani formarea muzicală, alături de tatăl său, cunoscutul violoncelist Marin Cazacu.

Accesul la concertele organizate la Sala Radio este permis până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile de acces afișate la intrarea în incinta clădirii și pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii