FacebookTwitterLinkedIn

Modelul care balansează cel mai bine între eleganţă și utilitate a apărut după un an de studiu și încercări de design și a câștigat marele premiu pentru creaţie al orașului Paris în 2016. Coordonatele sale sunt materiale de calitate – lemn, aluminiu și piele – și găselniţe ingenioase – un ghidon care ia forma bordului, prin pliere, și un lacăt integrat. Greutatea totală a trotinetei nu depășește 4 kilograme. Chestiunea nu este, totuși, simplă.

La Galoche numără 70 de piese diferite. Majoritatea lor sunt franţuzești, iar altele vin din Asia. Costurile ei se înscriu între 300 și 400 de euro, pentru modelele personalizate, sau 150 de euro pentru o trotineta clasică. Ambiția celor trei care au lansat proiectul a fost să creeze o trotinetă mai elegantă, mai funcţională și mai high-tech decât tot ce exista pe piaţă. Așa că i-au adăugat detalii precum un iluminarea built-in, frâne de mână și de picior, un mâner pentru a fi transportată mai ușor și o aplicaţie de mobil cu instrucţiuni de navigaţie precum și tracker de calorii și distanţă parcursă.

Citește și Jocuri video din anii ’70

Pentru cine este această trotinetă? Ca să-i citez pe designeri, „trotineta noastră cu aer retro este pentru domni și doamne care nu ezită să iasă din zona de confort și să gonească pe străzile Parisului în timp ce pietonii se holbează hipnotizaţi”. Pentru că este o trotinetă-statement, un accesoriu fashion și un mijloc de transport util și rapid într-o mare de mașini blocate la semafor.

Trotineta va fi disponibilă din luna septembrie, în sistem pre-order, iar primii cumpărători vor fi răsplătiţi cu un discount.