Cautare
, Staff

SmallBusiness |
|

Se lansează Silicon Forest, un nou hub de tehnologie în Cluj-Napoca, investiție de 200.000 de euro

Silicon Forest va fi lansat în luna iunie a acestui an, în zona centrală a orașului. Proiectul se adresează industriei IT&C, precum și companiilor, respectiv freelancerilor din alte domenii de business.
Silicon_1

Gabriel Rusu, CEO Mejix și doi investitori americani, Boaz Gilad, founder & CEO Brookland Capital și Guy Praisler, CEO Dine Market au investit 200.000 de euro în acest proiect, care se adresează industriei IT&C, precum și companiilor, respectiv freelancerilor din alte domenii de business – HR, Financiar, Legal etc. Sunt vizate companiile de talie medie și mică, departamente aparținând companiilor mari, dar și freelancerii din oraș.

Hub-ul Silicon Forest va fi lansat în luna iunie a acestui an, în zona centrală a orașului, într-o clădire proiectată pentru spații de birouri. Clădirea se înalță pe șase niveluri și are o suprafață de peste 1.350 mp, alcătuită din spații de birouri, terasă și o cafenea.

“Suntem în discuții avansate pentru găzduirea departamentului de cercetare al unei mari companii din Cluj, aceasta dorindu-și să ofere echipei de R&D un mediu de lucru cât mai informal și creativ. Ne adresăm, de asemenea, companiilor medii, mici și freelancerilor, obiectivul nostru fiind dezvoltarea unei comunități puternice și dinamice, ale cărei produse și soluții să atragă cât mai mulți investitori”, declară Gabriel Rusu, unul dintre fondatorii proiectului.

Oferta Silicon Forest pentru freelanceri este structurată pe trei tipuri de abonament, cu prețuri cuprinse între 700 și 1.250 de lei pe lună. În cazul companiilor, hub-ul oferă cotații de preț care să întâlnească nevoile și particularitățile fiecărui solicitant.

În costul abonamentelor sunt incluse servicii de securitate, curățenie și administrativ, precum și acces la evenimente de networking și spații comune de recreere. Accesul în sălile de ședințe și la locurile de parcare este disponibil în funcție de abonamentul ales.

“Denumirea proiectului nu este întâmplătoare, ne dorim să ducem mai departe tradiția comunității IT&C clujene, iar comparația cu Silicon Valley să fie cât mai justificată. Estimăm un grad de ocupare de 80-90% în primele trei luni de la lansare, deși ne așteptăm la o anumită fluctuație a companiilor care ne vor trece pragul”, a mai precizat Gabriel Rusu.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii