Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Se lansează prima platformă online din România dedicată instrumentării şi plăţii dosarelor de daună

PayPact ajută clienții asigurați să obțină compensare în 48 ore pentru pagubele acoperite de asigurarea RCA
shutterstock_1115696252

Antreprenorul Dan Cobeanu, cu peste 15 ani de experiență în asigurări, fintech și insurtech, pregăteşte lansarea PayPact, prima platformă care facilitează procesul de obținere a compensației pentru accidente acoperite de asigurarea RCA, în urma întocmirii unei constatări amiabile online. Pentru prima dată în România, PayPact introduce plata despăgubirii în urma producerii unui risc asigurat în maximum 48 de ore.

Inovația PayPact constă în procesul de înregistrare a dosarelor de daune prin intermediul aplicației web. PayPact a creat un user flow complet care permite realizarea dosarului de daună pe smartphone, în câteva minute de la producerea accidentului. Informațiile sunt preluate în mare parte automat, împreună cu imaginile şi documentele aferente. Ulterior, acestea sunt procesate de evaluatorii acreditați şi trimise societății de asigurare împreună cu o evaluare a daunelor. După aprobarea asiguratorului, PayPact transferă banii direct în contul clientului în maximum 48 h.

„PayPact reduce timpul de așteptare pentru obținerea compensației financiare la doar 48 de ore de la aprobarea dosarului de către asigurator. Păgubiții pot deschide și trimite dosarul de daună digital prin aplicația web PayPact, care îi ghidează la fiecare pas, astfel întreg procesul se reduce de la peste 60 de minute la doar 10 minute. Informațiile și estimările daunei sunt transmise automat companiilor de asigurare pentru validare rapidă. Odată aprobat un dosar, clientul păgubit are posibilitatea de a primi banii în 48 de ore direct de la PayPact”, a punctat Dan Cobeanu, CEO PayPact.

PayPact este un partener inovator pentru companiile de asigurare, fiind prima platformă care interconectează asiguratorii direct cu clientul în doar câteva minute de la producerea daunelor. De asemenea, având capacităţi extinse antifraudă şi analiză de date, identificând clienții la standarde bancare de securitate şi punând la dispoziţie un sistem performant de interoperabilitate a datelor, PayPact este o resursă modernă care extinde canalele prin care asiguratorii îşi susțin clienții. În același timp, PayPact reduce semnificativ costul de procesare al dosarelor de daună şi îmbunătăţeşte gradul de satisfacţie al clienţilor.

 

Despre PayPact

PayPact este prima platformă online din România care facilitează procesul de obținere a compensației pentru accidente acoperite de asigurarea RCA pentru care se poate întocmi o constatare amiabilă online. PayPact este o platformă independentă, neafiliată, realizată de către o echipă cu expertiză amplă în dezvoltarea de platforme de succes ce au procesat în ultimii 3 ani peste 10 milioane de tranzacţii.

 

Despre Dan Cobeanu – CEO PayPact

 Dan Cobeanu este antreprenor și investitor cu peste 15 ani de experiență în asigurări, fintech și insurtech.

În 2008 a co-fondat Scala Assistance, companie cel mai bine cunoscută pentru platforma roviniete.ro, care digitalizează procesul de achiziționare a rovinietelor. În 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro. Scala Assistance a fost achiziționată de o companie elvețiană în 2018.

În paralel, Dan Cobeanu a co-fondat și administrat o companie de brokeraj în asigurări, Scala Broker de Asigurare, vândută în 2014. De asemenea, în calitate de investitor în domeniul tehnologiei, s-a alăturat fondului Risky Business Ventures împreună cu alți 30 de oameni de afaceri de renume din România și străinătate. Risky Business Ventures, primul fond de capital de risc cu capital aproape exclusiv românesc, a investit în mai multe companii promițătoare din domenii precum fintech, HR, medtech, antreprenoriat social și logistică.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii