Cautare
, Contributor

Tech |
|

Se întorc românii la TV?

Românii petrec mai mult timp în fața televizorului – 3 ore și 38 de minute, pe când europenii petrec 3 ore și 7 minute, arată studiul Techonomic Index 2015, ralizat de Samsung.
Samsung Techonomic Index II (1)

Timpul petrecut de români în fața televizorului îl depășește pe cel petrecut utilizând laptopul (3 ore și 28 minute), iar unu din trei oameni (35%) folosește telefonul mobil, tableta, PC-ul sau laptop-ul pentru a viziona programe TV când nu sunt acasă, mai arată studiul citat.

„Surprinzător, în ciuda utilizării pe scară largă a smartphone-urilor, tabletelor și a altor dispozitive de divertisment, televiziunea este din nou alegerea preferată a utilizatorilor din România pentru a viziona conținut când sunt acasă. Pentru familiile din România, privitul la TV în timp ce stau și pe Facebook și descarcă diferite fișiere a devenit o normalitate”, declară realizatorii acestui studiu.

Circa 36% dintre gospodăriile din România au plătit pentru streaming de filme și emisiuni TV în ultima lună, față de 24% dintre gospodăriile din Europa.

În ultimele 12 luni s-a înregistrat o creștere semnificativă a consumatorilor care utilizează tehnologii mobile 4G, dar și a dispozitivelor conectate la internet, cum ar fi televizoare inteligente și tablete.

Mai mult de trei sferturi (83%) dintre români vizionează conținut video online, precum emisiuni TV, filme sau clipuri video în mod regulat, față de 54% dintre europeni.

Studiul Techonomic Index 2015 este la a două ediție și a fost extins pentru a include 18 țări europene, dezvăluind obiceiurile de consum și de folosire a dispozitivelor electronice și electrocasnice. Acesta a fost realizat pe un eșantion de 18.000 de europeni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii