Cautare
, Staff

Cariere |
|

Se intensifică lupta pentru angajați: Lidl crește salariile de la 1 martie, cele mai mici vor fi cu 55% peste salariul minim

Lidl România anunță creșteri ale salarilor angajaților, de la 1 martie, impactul cel mai mare fiind la nivelul lucrătorilor comerciali și al comisionarilor din depozite, la care adaugă, în 2018, o extindere a gamei de beneficii pe care o oferă angajaților. În ultimii doi ani, retailer-ul a dublat venitul minim brut în companie.
Magazin Lidl

De la 1 martie, un vânzător Lidl încadrat cu salariul minim va obține venituri medii lunare de 3.061 de lei brut (1.807 lei, net), în vreme ce un comisionar aflat în aceeași situație va câștiga 3.301 lei brut (1.940 de lei, net).

În prezent, salariul brut este de 1.900 de lei (1.162 de lei), iar cel mediu din decembrie 2017 de 3.662 de lei (2.629 de lei). Astfel, cel mai mic salariul net la Lidl va fi cu 55% mai mare decât cel minim și cu 45% sub cel mediu de la finele anului trecut.

În plus, Lidl are o politică de salarizare în trepte, salariul minim, pentru ambele categorii profesionale, crescând, anual, în primii trei ani de activitate în companie, în mod garantat, cu aproximativ 15%. Același vânzător va ajunge în al treilea an la un venit brut de 3.542 lei (2.075 de lei), în vreme ce un comisionar va câștiga 3.792 lei brut (2.220 de lei).

Veniturilor în bani și tichete valorice li se adaugă o serie de beneficii printre care asigurare privată de sănătate, zile de concediu ce cresc progresiv și oportunități de dezvoltarea profesională. Compania extinde și gama de beneficii oferită angajaților: de anul acesta, toți angajații Lidl vor avea asigurare de viață, pe lângă asigurarea medicală privată de până acum. În continuare, membrii familiei lor pot beneficia de oferte foarte avantajoase la o gamă largă de servicii medicale”, au anunțat reprezentanții Lidl.

De asemenea, toți angajații retailerului vor primi tichete de masă, până acum acest beneficiu fiind disponibil doar pentru lucrătorii comerciali și comisionarii din depozite.

Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Știm însă că asta nu este suficient, astfel că am făcut o prioritate din a le oferi colegilor mai mult decât un job și a menține nivelul salariilor peste nivelul pieței. Sunt foarte bucuros că niciun angajat Lidl nu câștigă mai puțin de 3.000 de lei brut”, spune Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere al Lidl România.

Lidl închide magazinele pentru a le oferi angajaților 2 zile libere, atât de Crăciun, cât și de Paște. Totodată, angajații sunt remunerați pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program.

Iar majoritatea pozițiilor de conducere din companie sunt ocupate prin promovări, din interior, conform companiei. Un manager de magazin poate ajunge la venituri medii lunare de 8.825 de lei brut (5.160 de lei, aproape dublu față de cel mediu, fără 100 de lei) și primește, pe lângă beneficiile amintite, mașină de serviciu, pe care o poate folosi și în interes personal.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii