FacebookTwitterLinkedIn

Este cazul și celor de la Lăptăria cu Caimac care au anunțat o investiție de 3 milioane de euro într-un astfel de proiect, notează platforma Agrofood.ro.

Reprezentanții brandului de produse lactate de specialitate, deținut de compania Agroserv Măriuța au punctat că vor instala, cel mai probabil din toamnă, un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor similar celor folosite în Germania.

Potrivit acestora, automatele vor fi amplasate în orașele unde compania distribuie produse, iar aparatele vor oferi un bon valoric în schimbul ambalajelor. Acest bon va putea fi valorificat la magazinele partenere, iar suma estimată pe sticla va fi între 32 și 35 de bani.

“Sticla ajută să putem procesa foarte blând. Sticla este inertă și nu permite schimburi de oxigen, sticla are inerție termică substanțială și produsul rămâne rece și la 2 ore de la plecarea din magazin. Sticla poate fi refolosită de zeci sau chiar sute de ori și în final ne va ajuta să reducem impactul asupra mediului”, a punctat managerul general al Lăptăriei cu Caimac, Adrian Cocan.

Ambalajele din sticlă reprezintă aproximativ 15% din prețul total al produselor și ajung la 17% dacă este socotit și costul extra al transportului. Brandul de lactate nu poate folosi ambalaje de plastic, pentru că felul în care procesează produsele depinde 100% de ambalajul de sticlă. Dacă nu ar avea ambalajele de sticlă, produsele ar avea 6-7 zile termen de valabilitate și nu ar fi acceptate de supermarket.

Lăptăria cu Caimac a investit în fabrica sa de procesare peste 5 milioane euro.