FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, Cetelem IFN se transformă într-o sucursală a celei din urmă – BNP Paribas Personal Finance SA Paris, Sucursala Bucureşti.

Prezența operațională a BNP Paribas Personal Finance SA Paris, Sucursala Bucureşti era deja semnalată de Registrul Băncii Naționale a României, care indică drept dată posibilă pentru începerea de acordare de credite și preluarea de depozite 31 ianuarie 2018.

Activitatea comercială din România a noii instiuții bancare va continua sub brandul Cetelem, astfel că acesta va deveni numele noii bănci.

În România, în prezent, Cetelem ofera credite de consum în magazine, carduri de credit sub sigla MasterCard, credite auto şi credite de nevoi personale cu acordare prin telefon sau internet, precum și în rețeaua de agenții proprii. Cetelem are în oferta sa produse financiare lei, cu rate fixe.

Procesul de transformare are loc ca urmare a deciziei strategice la nivel de grup, ce vizează îmbunătățirea operațiunilor în piețele din Europa Centrală și de Est, respectiv: Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, România și Bulgaria, se scrie într-un comunicat de presă al Cetelem România.

Prin această inițiativă vizăm eficientizarea modelului operațional al piețelor din regiune, pentru a susține livrarea celor mai bune soluţii şi a celor mai competitive servicii pentru clienţii noştri. Suntem convinși că trecerea Cetelem în această nouă etapă va avea efecte benefice, atât pentru clienți, cât și pentru întreaga piață românească a creditelor de consum”, a declarat Bruno Leroux, CEO al Cetelem Romania.

Procesul de transformare se va finaliza în data de 1 martie 2018, urmând ca după această dată activitatea comercială din România să continue sub brandul Cetelem.

Clientii vor fi informaţi despre schimbarea statutului companiei via e-mail, scrisoare, precum şi prin intermediul site-ului companiei – www.cetelem.ro.

Operațiunile curente ale Cetelem România, precum și oferta sa de produse și termenii contractuali, agreați deja cu clienții sau cu partenerii, nu vor fi afectate de procesul de fuziune”, a precizat Leroux.

Cetelem IFN a luat naștere în 2005, după preluarea Credissson International de către Cetelem (actuala BNP Paribas Personal Finance), divizia de credite de consum a grupului financiar francez BNP Paribas.

Cetelem este lider pe piața creditelor de consum IFN în România. În afară de creditul de consum în magazine, Cetelem are în portofoliu carduri de credit sub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale cu acordare prin telefon, internet, intermediere pentru încheierea poliţelor de asigurări. În cei peste 14 ani de prezență pe piața din România, compania a deservit peste 1,2 milioane de români, oferind peste 1,8 milioane de împrumuturi.

Cu 60 de ani de existență, BNP Paribas Personal Finance este liderul pieței creditelor de consum în Franța și în Europa, prin intermediul activității de acordare a creditelor de consum și credite imobiliare. Deținută în proporție de 100% de BNP Paribas, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajați și operează în peste 30 de țări. Sub mărcile comerciale Cetelem IFN, Findomestic sau AlphaCredit, această bancă oferă o întreagă gamă de produse de creditare, fie prin punctele de vânzare din magazine și showroom-uri auto, fie direct către consumatori, prin agenții și prin internet. BNP Paribas Personal Finance are în ofertă și asigurări sau depozite în Bulgaria, Franța, Germania și din Italia, bazându-se pe parteneriatele încheiate  cu retaileri, magazine online și instituții financiare (bănci și companii de asigurări).