Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Se ascute competiția pentru preluarea MoneyGram: Euronet Worldwide licitează cu o ofertă peste a chinezilor Ant Financial

Furnizorul american de plăți electronice Euronet Worldwide a făcut o ofertă de cumpărare a companiei de transfer de bani MoneyGram International.
MoneyGram

Oferta Euronet este de 15,2 dolari pe acțiune, suma licitată fiind peste cea a Ant Financial, de 13,25 dolari pe acțiune.

Acțiunile MoneyGram au crescut cu circa 22,6%, ajungând până la 15,52 de dolari pe acțiune, în piața premarket de tranzacționare, în timp ce, cele ale Euronet Worldwide nu au fost tranzacționate.

Prin oferta Euronet, MoneyGram este evaluată la mai mult de un miliard de dolari, în plus față de estimarea de aproximativ 940 milioane de dolari, care cuprinde și datoriilor acesteia.

Ant Financial Services Group, serviciul de plată afiliat retailer-ului chinez de e-commerce Alibaba Group Holding, s-a oferit, pe 26 ianuarie, să cumpere toate acțiunile comune și preferențiale ale MoneyGram cu aproximativ 880 de milioane de dolari. De asemenea, aceasta a spus că și-ar asuma sau ar refinanța datoriile MoneyGram.

În condițiile în care MoneyGram are aproximativ 53 milioane de acțiuni, suma licitată Euronet este evaluată la 807 milioane de dolari, mai mare decât oferta Ant Financiar, care a fost de aproximativ 703 milioane de dolari, potrivit calculelor Reuters.

Euronet a spus că, spre deosebire de acordul Ant Financial, cel dintre Euronet și MoneyGram nu ar necesita o aprobare de către Comitetul pentru investițiile străine în Statele Unite ale Americii (CIESU).

CIESU, care analizează achizițiile străine de active pe piața internă pentru motive de securitate națională, a fost o piatră de încercare pentru mai multe tranzacții ale chinezilor în Statele Unite.

Euronet este asistat de Wells Fargo Securities, iar juridic de Gibson, Dunn & Crutcher.

Americanii de la MoneyGram au fost cumpărați de o filială a retailer-ului chinez Alibaba pentru 880 de milioane de dolari

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii