Cautare
, Contributor

Corespondent Forbes România

Media şi entertainment |
|

Se apropie festivalul Cannes Lions 2015

Seara în care câștigătorul Palme d’Or urcă pe scenă să-și ia premiul pune capăt unei săptămâni de vis pentru cinematografie pe Coasta de Azur, dar este și seara când începe numărătoarea inversă până ce Palais de Festivals îşi deschide din nou porţile pentru a celebra creativitatea.
cannes-logo

Începe Cannes Lions, Festivalul Internaţional al Creativității care adună publictari din întreaga lume la cea mai mare competiție din industrie.

Cannes Lions are loc anul acesta între 21 și 27 iunie, în timp ce pe 19 şi 20 iunie se desfășoară Lions Health iar pe 25 şi 26 iunie, Lions Innovation. Acestea sunt ca nişte festivaluri în festival. Unul premiază ideile care aduc o îmbunătăţire în domeniul sănătăţii, în timp ce al doilea se concentrează pe tehnologie.

La ediția din 2015 sunt invitaţi peste 100 de speakeri. Festivalul nu atrage doar nume mari din industria publicităţii. Cântăreți, actori, oameni de ştiinţă, prezentatori TV, make-up artists, producători şi fotografi vor urca pe scenă şi vor ţine seminarii pe tema creativității.

Pe lângă celebrităţile de la Wieden + Kennedy, TBWA, Dentsu, 72andSunny, CP+B şi Droga, abia aştept să îi văd pe Pharrell, Norman „Daryl” Reedus din Walking Dead, Jamie Oliver, Adrian Grenier, din Entourage, Damian Kulash, lead singer la OK GO, Julia Louis-Dreyfus şi Marilyn Manson.

Pe lista de speakeri se regăsesc David Guetta, Natalie Imbruglia, Kim Kardashian, Monica Lewinski şi Martha Stewart.

Cannes Lions înseamnă energie creativă pentru tot restul anului. Jurizarea este foarte dură, cum e şi normal când se fac peste 30.000 de înscrieri în fiecare an. România are peste 100 de înscrieri anul acesta. În ultimii ani ne-am întors cu lei, aşa că avem motive să sperăm şi anul acesta. Festivalul are patru gale care se ţin la Palais des Festivals.

Pe 22 iunie se premiază secţiunile Direct, Mobile, Press and Promo & Activation Lions Awards şi Young Lions Print.

Pe 23 iunie urmează Media, PR, Outdoor, Glass and Creative Effectiveness Lions Awards, Young Lions Media şi PR.

Pe 24 iunie se acordă Leii pentru Design, Product Design, Radio and Cyber Lions Awards, Young Lions Cyber şi Design.

Ultima şi cea mai importantă gală are loc pe 27 iunie şi se premiază câştigătorii din secţiunile Film, Film Craft, Branded Content & Entertainment şi Titanium & Integrated Lions Awards, Young Lions Film şi Marketers.

Festivalul are o secţiune Young Lions dedicată tinerilor creativi. Anul trecut, Bianca Dumitraşcu și Răzvan Ghilencea, reprezentanţii României în această competiţie, au câştigat aur la Cyber.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii