Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SmallBusiness |
|

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit rămâne în vigoare

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit se va face pe perioadă nelimitată, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 84 pe 2016, care aduce mai multe modificări Codului fiscal și Codului de procedură fiscală și care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Această facilitate expira la sfârșitul acestui an.
Aşteptările privind veniturile

Profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice și echipamente periferice, mașini și aparate de casă, de control și de facturare, în programe informatice, precum și pentru dreptul de utilizare a programelor informatice, produse și/sau achiziționate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, și puse în funcțiune, folosite în scopul desfășurării activității economice, este scutit de impozit”, se menționează în OUG 84/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal.

Scutirea se va aplica pentru o perioadă nedeterminată, față de situația anterioară. Această facilitate a fost introdusă la jumătatea anului 2014, pe termen limitat – expira la finalul acestui an.

Același act normativ mai introduce următoarea facilitate: firmele plătitoare de TVA, pentru perioada în care au avut codul de TVA anulat, își vor putea deducere TVA-ul pentru achizițiile de bunuri și/sau servicii efectuate, prin înscrierea taxei în primul decont de taxă depus după înregistrare sau într-un decont ulterior, chiar dacă factura nu cuprinde codul de înregistrare în scopuri de TVA al acestora.

De asemenea, agricultorii vor fi scutiți de TVA, însă vor plăti o compensație, în cotă forfetară. Procentul de compensare în cotă forfetară este de 1% pentru anul 2017, de 4% pentru anul 2018 și de 8% începând cu anul 2019. Această cotă reprezintă suma rezultată prin aplicarea procentului de compensare în cotă forfetară asupra prețului/tarifului, exclusiv taxa, aferent livrărilor de produse agricole și prestărilor de servicii agricole, efectuate de un agricultor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii