Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

Sculptură semnată de Alexander Calder, scoasă la licitație la Paris

O operă monumentală a sculptorului Alexander Calder, cu o valoare estimată între 2,5 milioane şi 3,5 milioane de euro, va fi scoasă la licitaţie la Paris.  
alexander-calder

Monumentul din oţel, vopsit în negru, a fost creat de artistul american în 1963. Are o înălțime de 3,5 metri şi timp de 57 de ani a decorat un sat de vacanţă din sudul Franţei. 

Lucrarea este pusă în vânzare în cadrul unei licitaţii care va avea loc miercuri la Paris, de proprietarul actual al acelui sat de vacanţă, Belambra Clubs.

Este pentru prima dată când o operă stabilă şi monumentală a lui Calder, de această anvergură, este prezentată la o licitaţie în Franţa, consideră Hugues Sebilleau, directorul departamentului de Artă contemporană din cadrul casei Artcurial.

În epocă, alte două statui realizate de Alexander Calder au fost instalate în Franţa – una la sediul UNESCO din Paris, cealaltă în faţa unui liceu din Grenoble, mai scrie Agerpres.

Până la licitaţie opera de artă va rămâne expusă în curtea interioară a sediului general al casei Artcurial, aflat la Paris.

Credit foto: France24

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii