Cautare
, Contributor

Artă & Cultură |
|

Scriitorul Radu Paraschivescu nu se teme de e-bookuri

radu-paraschivescu.jpg
Există bocitori care spun că odată cu apariția e-bookurilor cărțile au fost condamnate la pieire, se inchid bibliotecile, se deschid săli de Bingo și s-a zis cu cultura, însă nu este așa, evident, a declarat scriitorul Radu Paraschivescu, la lansarea parteneriatului dintre Humanitas și Samsung România prin care peste 100 de de cărți electronice din portofoliul editurii sunt disponibile pentru cititorii români în aplicația Readers Hub 2.0 a producătorului de electronice.  

”Prin e-bookuri am potențial mai mulți cititori. Mă simt bine când tehnica mă ajută să ajung și sub ochii și în inima altor oameni, care nu locuiesc în România acum. (…) E-bookurile au și marele avantaj că nu se deteriorează, precum cărțile tipărite”, a spus Paraschivescu.

Potrivit lui, cartea nu va dispărea: ”Se va scrie în continuare și se va citi în continuare.”

Apariția e-bookurilor i-a speriat însă într-o primă fază pe editori, după cum a spus Iustina Croitoru, Redactor-șef dezvoltare Editorială la Editura Humanitas: ”Ne-am întrebat ce vom face cu cărțile tipărite? Apoi ne-am liniștit și ne-am pus pe treabă pentru a îmbunătăți oferta. E-bookul ne-a ajutat să facem cărți mai frumoase și cu conținut mai bun.”

Editura Humanitas oferă în acest moment peste 200 de cărți digitale și intenționează să lanseze variante electronice pentru toate titlurile viitoare. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii