Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran va fi noul consilier de comunicare și purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis

Tatiana Niculescu Bran, scriitoare şi fost jurnalist la BBC, a anunțat pe contul său de Facebook că preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus să-i fie purtător de cuvânt şi consilier de comunicare la Palatul Cotroceni, informaţia fiind confirmată de persoane din staff-ul lui Iohannis, informează MEDIAFAX.
TatianaNiculescuBran

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Editurii Polirom, Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucuresti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles.

Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, Secţia Română de la Londra. Între 2004 şi 2008, ea a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

În anul 2006, Tatiana Niculescu Bran a publicat primul roman non-ficţional din literatura română, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor”.

Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. „Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat, de asemenea, filmul „După dealuri” al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru ”Brâncuşi contra SUA”, o abordare inedită a celebrului proces cu același nume intentat de Brâncusi statului american în 1926.

La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat „Nopţile Patriarhului” (2011), „În țara lui Dumnezeu” (2012), „Spovedanie la Tanacu” (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus în limba italiană) şi „Cartea Judecătorilor” (ed. a II-a, 2013), informează Mediafax.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii