FacebookTwitterLinkedIn

Motivul este unul simplu: potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind suspendarea cursurilor la privat nu se regăsește în Hotărârea de Guvern.

De asemenea, ministrul a punctat faptul că acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educației la nivel de structură a anului școlar.

„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1 nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a explicat Cîmpeanu.

Întrebat de jurnaliștii unui post central de televiziune dacă are cunoștințe că vor fi elevi care vor merge de luni la școlile private, ministrul interimar a răspuns: „am înteles că sunt școli private care și-au anunțat elevii că pot veni la școală mâine. Nu este normal”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seară, după ședința de la Cotroceni cu oficialii responsabili în gestionarea pandemiei, că începând de luni, 25 octombrie, toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni.

Vacanța prevăzută în calendarul anului școlar 2021-2022 doar pentru elevii din ciclul primar a fost extinsă, astfel, la gimnaziu și liceu.