Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Școlile se închid miercuri, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei în funcție de evoluția crizei Covid-19

Premierul Ludovic Orban a anunţat decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv, informează News.ro. Ministrul Educaţiei Monica Anisie a precizat că măsura este valabilă şi pentru instituţiile de învăţământ de stat, şi pentru cele private.
coronavirus

Ludovic Orban: „Am luat decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie – 22 martie inclusiv. Această măsură este cu caracter preventiv. La baza ei au stat mai multe consideraţii. Primul argument este o creştere a riscului de intrare în ţară a persoanelor din zone cu o largă răspândire a virusului. Se pare că mulţi români au pornit către România, există risc crescut şi am discutat despre măsuri la vamă pentru a lua cele mai bune decizii, în funcţie de locul de unde vin, astfel încât să putem să împiedicăm o mişcare în locuri publice a unor persoane cu risc de contaminare”.

Ludovic Orban a explicat că decizia este luată pentru 8 zile pentru a vedea evoluţia în ceea ce priveşte numărul de diagnostice.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Această măsură se referă la toate unităţile de învăţământ preuniversitar, fie de stat, fie învăţământ particular. Este vorba despre unităţile de învăţământ preşcolar, adică grădiniţe, primar, gimnazial, liceal şi postliceal. Toate unităţile de învăţământ preuniversitar.”

Ministerul Educației și Cercetării nu a luat o decizie privind modul în care vor fi recuperate cursurile, dar se analizează posibilitatea realizării cursurilor online.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că se vor suspenda, începând din data de 10 martie, transporturile rutiere şi feroviare către Italia şi din această ţară către România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii