FacebookTwitterLinkedIn

Școlile au fost închise în urmă cu mai puțin de două săptămâni, după ce rata de testare pozitivă a coronavirusului la nivel local a depășit 3%, relatează Reuters.

„Este o abordare nouă, deoarece avem atât de multe dovezi acum despre cât de sigure pot fi școlile”, a declarat primarul Bill de Blasio. Duminică, media de șapte zile a testelor pozitive a orașului a fost de 3,9%, a mai spus oficialul.

Michael Mulgrew, președintele Federației Unite a Învățătorilor, a declarat că sindicatul sprijină redeschiderea treptată promovată de primar atâta timp cât „au fost efectuate teste stricte”.

În orașul New York învață peste 1,1 milioane de elevi în școlile sale publice, fiind una dintre puținele jurisdicții din Statele Unite care a încercat să le redeschidă în toamnă.

Unii newyorkezi au fost frustrați să vadă școlile închizându-se din nou, în timp ce sălile de sport au permis să funcționeze, iar restaurantele ar putea oferi mese în interior în majoritatea zonelor, în conformitate cu regulile aplicate de guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo.

Multe familii au optat pentru învățarea la distanță, chiar și când sălile de curs s-au redeschis în septembrie, dar orașul a oferit, de asemenea, învățare „mixtă”.

Acum, pentru a intra într-o sală de clasă, elevii trebuie să aibă un formular de consimțământ semnat prin care acceptă testarea care va putea fi efectuată în școli, săptămânal.

Statele Unite au raportat până acum peste 4 milioane de cazuri noi în noiembrie și peste 35.000 de decese asociate coronavirusului, potrivit unui bilanț al Reuters.