Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Şcoli de vară gratuite în SUA şi Germania pentru liceeni

studenti_elevi_scoala.jpg
O campanie de e-learning le prezintă elevilor noţiuni de bază de economie şi economie politică, pentru a-i ajuta să înţeleagă  mecanismele unei pieţe şi societăţi libere.

Elevii de liceu au ocazia de a participa gratuit la o şcoală de vară în SUA şi un seminar în Germania în cadrul Economy Works, un concurs pe teme economice, realizat de Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib), o organizaţie înfiinţată în 2010, fără afiliere politică, a cărei misiune este promovarea principiilor libertăţii şi ale proprietăţii private. A patra ediţie a Economy Works oferă elevilor de liceu posibilitatea de a câştiga premii în bani, cărţi, precum şi marile premii, participarea gratuită la o şcoală de vară din Statele Unite şi la un seminar din Germania. 

Concursul se desfăşoară atât online, cât şi offline. Componenta online constă în două module de câte 2 săptămâni, în care elevii vor studia economia folosind mijloacele puse la dispoziţie de Solib, într-un format atractiv (texte, prezentări, documentare, videoclipuri, materiale audio, benzi desenate). La sfârşitul fiecărui modul participanţii sunt invitaţi să răspundă la o întrebare de gândire critică printr-un eseu de 1-2 pagini. Fiecare modul oferă trei premii a câte 100$ şi alte două premii în cărţi pe teme economice.

La finele celor două module, 10 participanţi care s-au remarcat prin ideile transmise şi dinamism vor intra în finala pentru cele 2 locuri sponsorizate la seminarul Into the Real World din Michigan, SUA, organizat de Foundation for Economic Education  şi şcoala de vară din Gummersbach, Germania, organizată de  Institute for Economic Studies Europe. Costurile cu transportul, cazarea, masa şi materialele educative sunt suportate integral de SoLib şi partenerii săi.

Concursul Economy Works se desfăşoară între 24 martie şi 11 mai 2014 şi se adresează exclusiv elevilor de liceu, cu vârsta între 16 şi 19 ani.

„Prin Economy Works ne dorim să încurajăm tinerii să-şi formeze propriile opinii cu privire la modul de funcţionare a mecanismelor pieţei. (…) La începutul carierei lor academice şi profesionale, tinerii ar trebui să înţeleagă că economia este ceva mai mult decât grafice şi formule, termeni complicaţi folosiţi doar de contabili şi că forţele economice ne influenţează constant deciziile şi viaţa de zi cu zi”, susţine Claudiu Năsui, preşedinte SoLib.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii