Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Școala va începe în scenariul hibrid în București, Iași, Brașov și Oradea. Care este rata de transmitere a COVID-19 , pe județe

Ministerul Sănătății a publicat analiza epidemiologică pe județe și localități, care arată rata de incidență a infecțiilor cu coronavirus la mia de locuitori, date esențiale pentru începerea noului an școlar.
elevi la scoala
 Școala va începe în scenariul hibrid în câteva orașe mari, printre care București, Iași, Brașov și Oradea, unde rata de infectare este mai mare de 1 la mia de locuitori.
Analiza situației epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit HotNews.
 
Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori:
 

Toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor informa, în cursul zilei de astăzi, Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București, respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene / al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, iar până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020.
Comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.
„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
 

Rata de incidență, pe județe

Cele mai multe localități din România se încadrează în scenariul verde. Sunt însă și localități cu focare de COVID-19, care se încadrează în scenariul roșu.

Conform listei, Bucreștiul se încadrează în scenariul galben, cu o incidență de 1,12 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Tot în scenariul 2 se încadrează Alba Iulia, Bacău, Oradea, Brașov, Brăila, Buzău, Târgoviște, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Tulcea, Vaslui și Râmnicu Vâlcea. Toate celelalte municipii reședință de județ se încadrează în scenariul verde.

În scenariul roșu se încadrează localități cu incidență mare de cazuri de COVID-19. De exemplu, cea mai mare incidență este în comuna Șiștarovăț, din Arad – 52,2 la mia de locuitori. În orașul Făurei, județul Brăila, incidența este de 11,12 la mia de locuitori. În Bacău, localitatea Ungureni are o incidență de 23,6/1.000.

Descarcă AICI lista localităților, publicată de Ministerul Sănătății

  • -În București, rata de incidență a infecțiilor cu coronavirus la mia de locuitori este de 1,12, arată documentul publicat de Ministerul Sănătății.
  • -În Alba, în municipiul reședință de județ Alba Iulia, rata este de 1,11 la mia de locuitori.
  • -În județul Arad, rata de incidență este de 0,67 la mia de locuitori în municipiul Arad.
  • -În județul Argeș, rata de incidență este de 0,50 la mia de locuitori în municipiul Pitești.
  • -În Bacău, rata de incidență este de 1,99 la mia de locuitori în municipiul reședință de județ, Bacău.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii