Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Școala a început în condiţii speciale din cauza pandemiei: în 12.423 de şcoli, elevii merg fizic la cursuri și 100.000 de copii învaţă online

Noul an școlar începe azi, iar modul în care elevii vor participa la cursuri depinde de numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din zona în care se află instituția de învățământ, notează Radio România Actualități.
invatamant la distanta scoala acasa

În cele mai multe unități din țară, peste 12.000, cursurile vor începe în scenariul verde, cu participarea zilnică, față în față, a preșcolarilor și elevilor, notează Radio România Actualități.

Scenariul galben se aplică în aproape 5.000 de unități de învățământ, unde elevii din clasele primare și terminale vor fi în clasă, iar ceilalți vor reveni în săli prin rotație. Sunt și aproape 240 de școli aflate în scenariul roșu, în care cursurile se vor ține doar online.

Predarea online trebuie să respecte o serie de reguli despre care Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că au fost stabilite fără consultarea reprezentanților celor implicați în sistemul educațional.

Conform ministrului Educaţiei, 87% dintre elevi au laptopuri şi tablete personale sau primite de la autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene, şcoli. Sute de cadre didactice sunt spitalizate sau în carantină, iar 147 vor să se pensioneze.

Sunt 11 judeţe în care nu este nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu – Harghita, Caraş-Severin, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui.

În Bucureşti, nicio unitate de învăţământ nu este în scenariul verde, pentru peste 600 fiind aplicat cel galben şi pentru aproximativ 30 cel roşu.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii